У лютому члени ще двох родин загиблих героїв Небесної сотні отримали у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

Зокрема, у власність родині героя Небесної сотні Івана Бльока, який загинув на Майдані 20 лютого 2014 року, наказом Головного управління Держземагентства у Львівській області передано одну земельну ділянку для індивідуального садівництва площею 0,1 га, яка розташована за межами Семенівської сільської ради Пустомитівського району.

Іншим наказом передано у власність ще одну ділянку для ведення особистого селянського господарства родині героя Небесної сотні Романа Сеника, який помер 25 січня 2014 року від поранення, отриманого на Майдані. Площа ділянки, що знаходиться за адміністративними межами Наконечнянської сільської ради Яворівського району, становить 0,25 гектара.

Оформлення земельних ділянок громадянам, які втратили близьких під час акцій масового протесту минулого року, здійснюються землевпорядними службами оперативно, у позачерговому порядку.

Усього, станом на березень 2015 року, до територіальних органів Держземагентства подано 67 заяв громадян – членів родин героїв Небесної сотні на отримання ділянок у порядку безоплатної приватизації. За цими заявами землевпорядники вже надали 41 дозвіл на розроблення землевпорядної документації. У позачерговому порядку також вже оформлено право власності на 22 ділянки загальною площею 14,8 гектара.

Найбільше відповідних ділянок було відведено у Львівській (8) та Рівненській (4) області.

Загалом першочергове право на отримання ділянок мають 168 членів родин загиблих героїв Небесної сотні, які для отримання землі можуть звернутися до територіальних органів Держземагентства за місцем реєстрації.

Для прискорення процедури відведення ділянок військовослужбовцям, які беруть участь у проведенні АТО, родинам загиблих у боях на сході України та під час подій на Майдані, фахівці органів земельних ресурсів розробили покрокову схему, з якою можна ознайомитися на офіційному сайті Держземагентства України у розділі “Громадська приймальня” – “Питання-відповіді” – “Інформація та роз’яснення щодо землеустрою та охорони земель”.