DSC07166Вчора, 24 грудня, у м. Львові відбувся круглий стіл «Проблеми правового регулювання ведення державного земельного кадастру, концепція реформування». Круглий стіл відбувся з ініціативи Держгеокадастру України, у обговоренні концепції реформування ведення державного земельного кадастру взяли участь державні кадастрові реєстратори, працівники територіальних органів Держгеокадастру, державних підприємств «Центр ДЗК», «Інститут землеустрою», працівники землевпорядних організацій, науковці. Проведення круглого столу у місті Львові об`єднало представників земельної сфери з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської та Чернівецької областей. Також до роботи круглого столу долучились юристи, представники Головного управління юстиції у Львівській області та нотаріуси.

DSC07180

«Система ведення державного земельного кадастру потребує оновлення, з врахуванням найкращих світових практик, сучасних технологій в земельній сфері. В цій роботі важливою для нас є думка практиків, науковців, працівників Держгеокадастру, які щодня здійснюють цю роботу і можуть відзначити проблемні місця. Розпочинаємо обговорення з Львівщини. Заплановано провести такі зустрічі у всіх регіонах України»,- відзначив Василь Крулько, директор Департаменту Державного земельного кадастру Держгеокадастру України.

 

DSC07167Завдяки проведенню круглого столу учасники отримали унікальну можливість підняти практичні проблеми, які виникають на місцях та виробити в обговоренні можливі шляхи їх вирішення з представниками центрального апарату Держгеокадастру.

Під час круглого столу обговорили технічні питання, які виникають при веденні державного земельного кадастру. Обговорювались проблеми, які можна вирішити шляхом змін до земельного законодавства. Також обговорили недоліки та першочергові ділянки реформування системи.