aukcion1_25_05_2015Завдяки проведеному земельному аукціону з продажу прав оренди 4-ох земельних ділянок щорічний прибуток місцевих громад збільшиться на 100 тисяч гривень

На земельному аукціоні, що відбувся 5 червня у м. Львові, продано право оренди 4 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту) загальною площею 164 гектари. Стартовий розмір річної орендної плати цих ділянок становив 98,8 тис.грн., в результаті торгів ціна оренди зросла вдвічі – до 200,6 тис.грн.
За результатами земельного аукціону переможці уклали середньострокові договори оренди земельних ділянок на 14 років.
Найбільше учасників аукціону зацікавила земельна ділянка розташована на території Нововитківської сільської ради Радехівського району. Під час торгів вартість її річної оренди, що готові сплачувати орендарі, зросла в п`ять разів (від 12 до 59 тис.грн.).
Всього, за період оренди земельних ділянок (14 років), до місцевих бюджетів надійде понад 2,8 млн.грн.
Загалом, фахівцями землевпорядної служби Львівщини, на аукціон було підготовлено 6 земельних ділянок, дві з них не привабили потенційних покупців.
“Земельні аукціони вчергове довели ефективність та виправданість витрат на їх організацію, проведення. Адже завдяки відкритій конкуренції збільшується ціна продажу прав оренди, прозорість у діяльності Держгеокадастру, залучаються додаткові кошти до місцевих бюджетів на користь громад”, – зазначив Степан Ярмус, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.
Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) заплановано провести 19 червня 2015 року. Детальніше ознайомитись з інформацією про них можна на офіційному сайті Держгеокадастру України.