З початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Львівській області військовослужбовці отримали у власність 1888 земельних ділянок, загальною площею – 264 гектари. Ділянки розташовані як в межах, так і поза межами населених пунктів.
Землевпорядна служба регіону ухвалила 1539 рішень про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок, загальною площею 182 гектари. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО планують використати наділи переважно для ведення садівництва (1499 земельних ділянок), а також для особистого селянського господарства (33 земельні ділянки) та індивідуального дачного будівництва (7 земельних ділянок).
Ще 349 земельних ділянок, в межах населених пунктів, військовим надали за рішенням місцевих рад Львівщини. Ці землі військові використають переважно для будівництва житлових будинків та господарських споруд.
Загалом землевпорядна служба Львівщини надала учасникам АТО 3182 дозволи на розробку документації із землеустрою на землі загальною площею 630 гектар. Зараз триває процес оформлення ділянок у власність.
Довідково:
На Львівщині учасники АТО можуть отримати консультативну допомогу за принципом «єдиного вікна» при оформленні земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів). Сервіс доступний у Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області, яке знаходиться за адресою: м. Львів, пр. В.Чорновола,4, 10 поверх, к.88.
Ознайомитись з переліком пропонованих земельних масивів для надання у власність учасникам АТО можна на сайті Держгеокадастру Львівщини.