ATO_2014Землевпорядною службою Львівської області підготовлено та прийнято накази про затвердження проектів землеустрою 1066 учасникам антитерористичної операції на Сході нашої держави, які отримали у власність земельні ділянки для ведення садівництва, особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва, загальною площею 122,3 гектара. Зокрема ділянки передано із земель державної власності для ведення садівництва (1034 ділянок), особистого селянського господарства (28 ділянок) та індивідуального дачного будівництва (4 ділянки).
Загалом працівниками землевпорядної служби Львівщини, станом на 25 червня, підготовлено та видано 2312 первинних наказів про надання захисникам України, учасникам АТО, дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, загальною площею 414,6 гектара.
«Землевпорядною службою Львівщини продовжується робота з виділення земельних ділянок для захисників України. Наші працівники індивідуально працюють з кожним учасником АТО, що виявив бажання отримати ділянку. Допомагають також державні підприємства сфери управління Держгеокадастру при виготовленні технічної документації»,- зазначає Степан Ярмус, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.
Також ініціативу виділення земельних ділянок учасникам АТО підтримано місцевими радами. На території Львівської області ними передано у власність 108 земельних ділянок учасникам АТО для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд, загальною площею 15,5 га. Загалом органами місцевого самоврядування прийнято 775 первинних рішень щодо надання дозволу на розроблення проектів землеустрою для учасників АТО.

Довідково:

Технічна документація на земельні ділянки для учасників АТО розробляється в стислі терміни працівниками державних підприємств Львівського центру державного земельного кадастру та Львівського інституту землеустрою.
Нагадуємо, що безоплатна приватизація здійснюється громадянами України, які раніше не скористалися правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення.
Найбільше звернень щодо приватизації земельних ділянок учасниками АТО надійшло у Пустомитівському (814), Яворівському (368), Жовківському (368), Бродівському (267), Миколаївському (269), Кам`янко-Бузькому (196), Городоцькому (254), Мостиському (207) та Золочівському (178) районах Львівської області.