DSC04721Пілотний проект, який запроваджується на Львівщині у рамках експерименту по спрощеному оформленню земельних ділянок за два візити у ЦНАП, ініційований Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання доручення Прем’єр-міністра та в рамках кампанії з дерегуляції.

Експеримент реалізується в Радехівському, Самбірському та Турківському районах Львівської області.

Мета Проекту:
1. Запровадити новий механізм приватизації землі громадянами за два візити до ЦНАП-у.
2. Скорочення терміну розгляду, погодження та затвердження необхідних документів, без участі громадянина, до чотирьох місяців.
3. Здешевлення вартості оформлення необхідних документів.

«Ми запроваджуємо пілотний проект у трьох районах Львівської області. Наші фахівці розробили механізм спрощення процедури приватизації землі для громадян. Будемо вивчати на практиці його ефективність, недоліки»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Про хід реалізації Проекту інформуватимемо громадськість за допомогою офіційного сайту та через оголошення, інформування громадян у задіяних районах області.

Вся процедура має займати не більше чотирьох місяців. Оскільки необхідна законодавча база ще не сформована, на етапі опрацювання механізму, у тестовому режимі, оформлення може тривати довше. Відносини із ЦНАПами, які виступають агентами з надання послуги оформлення ділянки, регулюються меморандумом, укладеним з Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області.
Довідково

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання доручення Прем’єр-міністра та в рамках кампанії з дерегуляції проводить експеримент по спрощеному оформленню земельних ділянок за два візити у ЦНАП. Експеримент реалізується в районах Львівської, Дніпропетровської, Чернівецької та Київської областей