DSC07493Перші, в 2016 році, земельні аукціони з продажу права оренди сільськогосподарських земель держвласності відбулися 25 лютого та 3 березня, у м. Львові. На цих аукціонах, організованих працівниками Держгеокадастру Львівщини, продали права оренди 13-ти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) у Жидачівському районі. Завдяки проведенню аукціону до бюджету місцевих рад щорічно надходитиме 576,17 тисяч гривень.

«Результати перших земельних аукціонів в цьому році свідчать про зацікавленість потенційних покупців, які готові вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини. Також ми підготували перелік ділянок, які пропонуємо інвесторам в оренду, площею понад 4,5 тисяч гектар»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Загалом, на двох земельних аукціонах, у 2016 році, продано право оренди 13-ти земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту) загальною площею 185,87 гектара. Термін оренди – 7 років.small_2

Найдорожче було продано право оренди земельної ділянки площею 7 га, розташованої на території Новострілищанської сільради Жидачівського району Львівської області. За результатами аукціону орендар сплачуватиме до бюджету місцевої ради 4294 грн. за гектар щорічно. Вартість оренди зросла у 2,2 рази від стартової та становитиме 17,4% від нормативної оцінки.

Ділянки взяло в оренду підприємство з досвідом роботи на аграрному ринку, спеціалізоване на вирощуванні зернових, олійних культур. «На цих ділянках ми плануємо вирощувати зернові культури. Крім розширення нашого земельного банку ці землі зацікавили нас місцерозташуванням по сусідству з землями, які нами вже орендуються. Також ми орендуємо ділянки у місцевих пайовиків, підтримуємо місцеві ініціативи з розвитку громад»,- прокоментував Ростислав Михайлюк, керівник підприємства – переможця аукціону.

Довідково:

Ознайомитися з переліком земельних ділянок, результатами проведених земельних аукціонів можна на сайті Держгеокадастру України.