aukcion1_25_05_2015Вчора, 19 листопада, у м. Львові, відбувся черговий земельний аукціон. На цьому аукціоні, організованому працівниками Держгеокадастру Львівщини, продали права оренди шести земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) у Бродівському та Мостиському районах.

Загальна площа земельних ділянок переданих в оренду – 83,9 гектара. В результаті конкуренції між інвесторами розмір річної орендної плати збільшився з 45 до 97,6 тисяч гривень.
Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 49 га, розташованої на території Соколянської сільської ради Мостиського району Львівщини. На аукціоні ставка річної оренди зросла у вісім разів – з 8 до 67 тисяч гривень.
«Від початку року це 16 земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. За результатами торгів спостерігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на Львівщині», – відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Всього на земельних аукціонах продано право оренди 107 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею – 2,9 тис.га, вартістю – 4,6 млн.грн. (стартовий розмір орендної плати – 1,9 млн.грн.)
Відзначимо, що за кількістю проданих прав оренди на земельні ділянки та розміром орендної плати за користування ними, яка надходитиме до місцевих рад Львівщини щорічно, Львівщина входить до трійки лідерів по Україні.

Довідково:

Наступний земельний аукціон з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) землевпорядники Львівщини планують провести наступного тижня (26 листопада). До продажу запропоновано 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які розташовані на території Сокальського району Львівської області, площею 116,5 га.
Детальніше ознайомитись з умовами участі в аукціоні та характеристиками ділянок можна на сайті Держгеокадастру України.