Сьогодні, 8 серпня, у м. Львові відбувся круглий стіл з обговорення законопроекту, розробленого фахівцями Держземагентства, щодо заборони продажу земель сільгосппризначення та визначення мінімального терміну оренди таких земель за участю усіх зацікавлених сторін: представників Львівської облдержадміністрації, керівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади районів та міст Львівської області, територіальних громад, громадських ґалузевих організацій, закладів освіти, малих, середніх та великих сільськог  осподарських товаровиробників.

 На публічний розгляд було винесено законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку продажу права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення”.


ksg_2У своєму виступі Тетяна Скочко, заступник директора юридичного департаменту Держземагентства України відзначила важливість законопроекту для всіх учасників ринку землі, роз`яснила присутнім основні його переваги та відповіла на практичні «земельні» питання учасників.

«Законопроект містить серйозні переваги для фермерів та селян, зокрема можливість для власника землі, а це переважно люди похилого віку, в разі недобросовісного користування орендарем, розірвати договір»,- зазначила Тетяна Скочко.

 

ksg_3 Перший заступник начальника головного управління Держземагентства у Львівській області, Ростислав Тхір, доповів про останні кроки землевпорядної служби з врегулювання земельних відносин, зокрема наближення до євростандартів, реалізацію соціальних ініціатив Держземагентства України.

«Громадські активісти, фермери внесли багато пропозицій щодо цього законопроекту, зокрема наголошу на обмеженні площ оренди землі, як запобігання розвитку латифундій та занепаду сіл. Обговорення на сьогоднішній зустрічі не вичерпується, пропозиції й надалі будемо приймати, обговорювати додатково на місцях. Також із законопроектом можна ознайомитись та свої пропозиції вносити на сайті Держземагентства України»,- зазначив Ростислав Тхір на брифінгу для ЗМІ за результатами зустрічі з громадськістю.

Прес-служба
Головного управління Держземагентства
у Львівській області