aukcion1_25_05_2015На земельному аукціоні, організованому за участю Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, що відбувся 19 червня, продано право оренди шести земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту) загальною площею 133,3 гектара. Стартовий розмір річної орендної плати цих ділянок становив 169,4 тис. грн, в результаті торгів ціна оренди зросла більше ніж втричі – до 766 тис. гривень.
Найбільша динаміка вартості була зафіксована на земельну ділянку, що розташована на території Словітської сільської ради Золочівського району. Під час аукціону вартість її річної оренди зросла в сім разів (з 27 до 200 тис. гривень). Також відзначимо, що завдяки аукціону ціна річної оренди цієї земельної ділянки зросла від загальноприйнятих 4% до рекордних 29% від нормативної грошової оцінки землі.
За результатами земельного аукціону переможці уклали середньострокові договори оренди шести земельних ділянок на 14 років. Всього, за період оренди цих земельних ділянок, до місцевих бюджетів надійде понад 13 мільйонів гривень (що на 10 мільйонів гривень більше від «стандартної» орендної плати).
«Від початку 2015 року це вже четвертий земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. За результатами цих аукціонів спостерігаємо динаміку збільшення зацікавленості потенційних покупців готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на території Львівщини. В результаті маємо здорову, добросовісну конкуренцію, що при фаховій підготовці аукціонів обертається значними додатковими надходженнями до державного та місцевих бюджетів»,- відзначає Степан Ярмус, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.
Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) землевпорядною службою Львівщини заплановано провести у серпні цього року. Детальніше ознайомитися з запропонованими лотами можна на офіційному сайті Держгеокадастру України.

Довідково:
За результатами попередніх земельних аукціонів, що відбулися у січні, травні та червні 2015 року, було реалізовано право оренди 16 земельних ділянок державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 530,9 гектара терміном на 14 років для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 1,24 мільйона гривень.
Загалом за період користування орендарями цими земельними ділянками до місцевих бюджетів надійде понад 16 мільйонів гривень.