DSC06833Працівниками землевпорядної служби Львівщини сформовано перелік з 258 земельних ділянок для сільськогосподарського виробництва державної власності (за межами населених пунктів), право оренди яких готується до продажу на земельних аукціонах ще цього року.
Загалом по області для сільгоспвиробників пропонується в оренду 5549 га сільськогосподарських земель Львівщини.
Проведення земельних аукціонів з продажу права оренди сільськогосподарських земель вже засвідчило свою ефективність, лише за цей рік продано право оренди 54 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту). Переможцями проведених земельних аукціонів на право оренди вже перераховано 2,4 млн.грн. орендної плати за цей рік до місцевих бюджетів.
Ці цифри було озвучено на нараді Головного управління з керівниками територіальних підрозділів Держгеокадастру, що відбулась 10 вересня у місті Львові.

«Земельні аукціони впершу чергу спрямовані для користі громад, адже задіюємо землі області, і такі що пустували. І всі, підкреслюю всі кошти надходять до місцевих бюджетів. А завдяки проведенню аукціону суми вже отриманих коштів місцевими радами лише зростають, і будуть надалі щорічно їм надходити від переможців аукціону», – зазначив А.Кавецький, начальник головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Начальник головного управління, Андрій Кавецький, наголосив на безумовному дотриманні виконавської дисципліни керівниками територіальних підрозділів Держгеокадастру, зокрема при реалізації реформ землевпорядної галузі, наданні адміністративних послуг.

Також, під час наради, керівники районних підрозділів Держгеокадастру доповіли про проблеми на місцях, на рівні районних рад, щодо затвердження нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що пропонуються для продажу права оренди на земельних аукціонах. Зокрема такі проблеми виникають у Бродівському, Жидачівському, Сокальському та Стрийському районах Львівської області. Також землевпорядники обговорили питання необхідності підтримки місцевих фермерів, зокрема юридичні аспекти при поновленні, продовженні існуючих договорів оренди землі, термін яких вичерпується.

Довідково:

Ознайомитися з переліком земельних ділянок, результатами проведених земельних аукціонів можна на сайті Держгеокадастру України.