Від початку цього року експертами Головного управління Держгеокадастру Львівської області прийнято до опрацювання з інших областей 9971 документацію із землеустрою. Із цієї кількості, позитивно розглянуто 8046 (82%) документацій із землеустрою.

 «Розгляд проєктів землеустрою за принципом екстериторіальності усунув додаткові контакти громадян з чиновниками та має антикорупційний ефект. Також, минулого року, в Головному управлінні зросла кількість сертифікованих експертів, що дозволило збільшити кількість розглянутих документацій, які надходять через онлайн-сервіси Держгеокадастру», — зазначає начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Відзначимо, що Львівщина увійшла до числа лідерів по Україні за якістю розроблених проєктів землеустрою, які отримали найвищу оцінку.

Зокрема за період з 17 травня по 21 травня 2021 року експертами Головного управління проведено державну експертизу 36 документацій із землеустрою та оцінки земель, з яких:

  • проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок – 34,
  • документацій з оцінки земель – 2.

 Довідково:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 року № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру» розгляд та погодження або відмова в погодженні проектів землеустрою здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру, які вибрані за принципом випадковості системою електронного документообігу.