DSC06912У місті Львові, 6 жовтня, відбулась виробнича нарада з виконання одних з головних завдань Держгеокадастру Львівщини. Нарада відбулась за участю Ірини Гримак, – заступника голови Львівської облдержадміністрації, Андрія Кавецького – начальника головного управління, керівників структурних та територіальних підрозділів головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації наголосила на взаємодії землевпорядної служби області з райдержадміністраціями, територіальними органами виконавчої влади, місцевими радами щодо питань забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, працівників силових структур, учасників добровольчих формувань, які брали та беруть участь в антитерористичній операції на Сході України.
“Ми повинні спільно докласти максимум зусиль для забезпечення захисників нашої держави та їх родин земельними ділянками, – зазначила Ірина Гримак. – Для цього необхідно у взаємодії з органами місцевого самоврядування продовжити роботу з пошуку та резервування якісних масивів земель в області”.
DSC02346Окрім цього, на нараді йшлося про важливість проведення земельних аукціонів з продажу права оренди сільськогосподарських земель, що сприяє надходженню щорічно коштів до місцевих бюджетів та дозволяє залучити землі для ведення сільськогосподарського діяльності. “Кошти, які отримають громади, можна буде використовувати на розвиток інфраструктури та прилеглих територій, – зауважила Ірина Гримак. – А це дасть поштовх для розвитку сіл зокрема та області загалом”.
Також на нараді розглядались інші виробничі питання.