Aukcion_2014Вчора, 10 грудня, у м. Львові, відбувся черговий земельний аукціон. На цьому аукціоні, організованому працівниками Держгеокадастру Львівщини, продали права оренди восьми земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) у Сокальському та Буському районах.

Загальна площа земельних ділянок переданих в оренду – 356,5 гектара. В результаті конкуренції між інвесторами розмір річної орендної плати збільшився з 0,3 до 1,4 мільйона гривень.
Найбільше зросла вартість оренди земельної ділянки площею 109 га, розташованої на території Княжівської сільської ради Сокальського району Львівщини. Під час аукціону ставка річної оренди зросла у 11 разів – з 45 до 508 тисяч гривень. На сьогодні це найдорожчий продаж права оренди на Львівщині, адже покупець сплачуватиме 46% від нормативної оцінки до місцевого бюджету щорічно.

IMG_8951«Від початку року це 19 земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. Зберігається тенденція до збільшення зацікавленості потенційних інвесторів, готових вкладати гроші у ведення сільського господарства на Львівщині. Організація та проведення прозорих, відкритих земельних аукціонів на обласному рівні сприяє запобіганню корупції. Всі кошти надходять до місцевих бюджетів», – відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

 

aukcion1_25_05_2015

Всього на земельних аукціонах продано право оренди 129 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею – 3 тис.га, вартістю – 6,3 млн.грн. (стартовий розмір орендної плати становив – 2,5 млн.грн.)
Відзначимо, що за кількістю проданих прав оренди на земельні ділянки та розміром орендної плати за користування ними, яка надходитиме до місцевих рад Львівщини щорічно, Львівщина входить до числа лідерів по Україні.
Довідково:
Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».
Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні торги».