kartaМинулого, 2015, року до бюджетів місцевих рад Львівщини надійшло 7,77 млн. грн. у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. Використано 5 млн.грн. на проведення робіт із землеустрою та охорони земель.

«Місцеві ради можуть використати ці кошти на роботи із землеустрою, охорони та поліпшення земель. Реалізація таких заходів та землевпорядних робіт забезпечать в подальшому додаткові надходження коштів до місцевих бюджетів, сприятиме розвитку територій»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Найбільше коштів витрачено на впровадження заходів з охорони земель (2,5 млн.грн.), проведення нормативної грошової оцінки земель (1,3 млн.грн.), проведення інвентаризації земель (563 тис.грн.), поліпшення сільськогосподарських та лісогосподарських угідь (482 тис.грн.), розроблення робочих проектів землеустрою щодо охорони земель (51 тис.грн.).

Загалом на спеціальних рахунках місцевих рад Львівської області акумульовано 20,1 млн.грн., що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.
Довідково:
Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі.
Використання цих коштів на інші цілі не допускається.