З початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Львівській області військовослужбовці отримали у власність 2267 земельних ділянок, загальною площею – 337 гектар. Ділянки призначені для будівництва, садівництва, ведення особистого селянського господарства.
Держгеокадастр Львівщини ухвалив 1802 рішення про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок, загальною площею 244 гектари. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО приватизували ділянки переважно для ведення садівництва (1721 земельна ділянка), особистого селянського господарства (66 земельних ділянок) та індивідуального дачного будівництва (15 земельних ділянок).
Ще 467 земельних ділянок, в межах населених пунктів, військовим надали за рішенням місцевих рад Львівщини. Ці землі військові використають переважно для будівництва житлових будинків.
Загалом землевпорядна служба Львівщини надала учасникам АТО 3709 дозволів на розробку документації із землеустрою на землі загальною площею 848 гектар. Зараз триває процес оформлення ділянок у власність.
Довідково:
На Львівщині учасники АТО можуть отримати консультативну допомогу за принципом «єдиного вікна» при оформленні земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів). Сервіс доступний у Головному управлінні Держгеокадастру у Львівській області, яке знаходиться за адресою: м. Львів, пр. В.Чорновола,4, 10 поверх, к.88.
Ознайомитись з переліком пропонованих земельних масивів для надання у власність учасникам АТО, іншою важливою інформацією можна на сайті Держгеокадастру Львівщини, у рубриці «Учасникам АТО».