aukcion1_25_05_2015На земельному аукціоні, що відбувся 20 травня у м. Львові, продано право оренди на земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності (зп межами населеного пункту).
За право оренди земельної ділянки, розташованої на території Шегинівської сільської ради Мостиського району Львівської області, змагалися декілька учасників. Переможець аукціону здобув право користування земельною ділянкою площею 34 га.
Як зазначив переможець аукціону, місцевий господар, власник фермерського господарства ФГ «Коровай», Олег Гіс: «Якщо хочеш нормально працювати на землі, то мусиш першочергово оформити документи. Наше господарство має досвід, і успішно вирощує зернові, олійні культури. Орендуємо земельні паї місцевих селян, що розташовані неподалік. Звідси моє зацікавлення власне цією ділянкою, з огляду на розвиток господарства».
Також він відзначив, що термін оренди тривалістю 14 років і є гарантією для громади збереження родючості цих земель, їх покращення, адже господарю просто економічно не вигідно виснажувати ці землі заради швидкого, корострокового прибутку, а в подальшому виплачувати гроші за оренду земель, які би не використовувались.aukcion2_25_05_2015
Із переможцем укладено середньострокову угоду оренди цієї земельної ділянки строком на 14 років. Розмір річної плати за користування земельною ділянкою, визначений за результатами торгів, становить 27 тис. грн. Загалом за період користування орендарем цією земельною ділянкою до місцевого бюджету надійде 378 тисяч гривень.

Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту) Держземагентством Львівщини заплановано провести 5 та 19 червня 2015 року. Детальніше ознайомитись з інформацією про них можна на офіційному сайті Держгеокадастру України.

Довідково:
Нагадаємо, що цього року це 2-ий земельний аукціон організований фахівцями Держземагентства Львівщини.
За результатами земельного аукціону, що відбувся у січні, було реалізовано право оренди 5 земельних ділянок державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею 199,46 гектара, терміном на 14 років, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 36,93 тис. грн. Загалом за період користування орендарями цих земельних ділянок до місцевих бюджетів нараховано 258,51 тис. гривень.